Activiteiten

Programma ontmoetingsdag voor broers en zussen

Wanneer: Zaterdag 3 oktober 2015

Waar: Theehuis het Eksternest, Muiderweg 10 1351 GJ Almere

Tijd: 10.30 uur- 17.00 uur Organisatie: Stichting Broederziel www.stichtingbroederziel.nl

Beste broer, zus,

Graag nodigen wij, het bestuur van stichting Broederziel, je uit voor deze dag waarin het ontmoeten en delen van ervaringen tussen broers en zussen centraal staat. Het verliezen van een broer of zus slaat in gat in je leven, in families, in je hart. Wij willen je graag een dag bieden waarin ruimte is voor de pijn, voor herkenning en tegelijk ook een plek om te onderzoeken wat je kracht geeft om te leven met zo’n groot verlies.

Het Eksternest is een sfeervolle locatie in een mooie omgeving. We zullen samen een wandeling maken en na de lunch is er keuze tussen twee workshops. Tijdens de workshops is er zowel ruimte voor je eigen proces als voor uitwisseling. Ieder heeft zijn/haar eigen verhaal. Onze wens is dat op deze dag jouw verhaal tot zijn recht komt.

Programma:

10.30 uur welkom/inloop met koffie en thee, informeel ontmoeten

11.00 uur start programma met welkomstwoord en kort ritueel

11.05 uur voorstellen workshopleiders Jolanda Mulder en Jeannette Claessen

11.15 uur wandelmeditatie o.l.v. Anke de Jong

12.15-13.30 uur lunch

13.30 start workshop 1 en workshop 2

16.30 napraten met een drankje en een hapje

17.00/17.30 uur afsluiting

Workshop 1:

‘One Word – Or More’ Schrijfworkshop door Jolanda Mulder

Anouk schreef en zong dit prachtige lied, One Word, over het verlies van een dierbare.

‘Still I don’t know why you’re gone, now you’re gone No beautiful goodbye You will never leave my mind And it turns out to be so much different than our dreams Now you’re, you’re a star in heaven You’re a star in heaven now

Ook schrijft ze: ‘My thoughts unsaid, Stuck in my head’. Maar door te schrijven – en zingen – krijgen haar gevoelens en gedachten een vorm. Luister maar: https://www.youtube.com/watch?v=CJfOcUUFbKE

Tijdens de workshop ‘One Word – Or More’ breng je jouw gevoelens en gedachten over het verlies van een dierbare al schrijvend en associërend in beeld. Schrijven kan je helpen je gevoelens en gedachten te ordenen, te verwerken en kan je op deze wijze ondersteunen in je rouwproces. Jolanda Mulder, dramatherapeut, biedt je daarvoor verschillende vormen – brief, gedicht, lied, verhaal, of misschien zelfs One Word – Jij kiest wat jou op dit moment het best past.

Workshop 2

Kastje maken met thema: Kracht en kwetsbaarheid door Jeannette Claessen In deze workshop ga je een kastje maken waarin je met diverse creatieve materialen de kwetsbaarheid en kracht verwerkt die je ervaart in het leven met het verlies van je broer of zus. Het kan een herinneringskastje worden, maar dat hoeft niet. Je kunt ook je eigen proces verwerken en vorm geven in het kastje. Met behulp van een oefening maak je contact met het verlies maar ook met datgene wat je kracht geeft. Vandaaruit maakt ieder een eigen kastje. De kastjes zijn al gemaakt, ze hebben deurtjes die open en dicht kunnen. Er zijn allerlei materialen aanwezig, verf, papier, lijm, veertjes, schelpen, etc. etc. Je kunt een foto of iets anders meenemen wat voor jou belangrijk is om te verwerken in jouw kastje. De resultaten worden gedeeld in een klein groepje. Je bepaalt uiteraard zelf hoever je gaat in het delen en uitwisselen.

In verband met de voorbereidingen voor deze dag horen we graag voor welke workshop je kiest?

Workshop 1 Schrijfworkshop, One Word- Or More………………………………………

Workshop 2 Kastjes maken, met thema kwetsbaarheid en kracht…………………..

De kosten voor deze dag bedragen: 18,50 euro per persoon

(alles inbegrepen: koffie/thee, lunch, drankje aan het einde, workshops, materialen etc.)

Graag aanmelden via onderstaand emailadres.

Bedrag overmaken op het rekeningnummer van stichting Broederziel IBAN nummer:

NL57 INGB 0005338262

Zodra het bedrag is overgemaakt sta je ingeschreven als deelnemer.

Aanmelden voor 20 september 2015 via: stichtingbroederziel@gmail.com

Geef bij aanmelding je keuze van workshop aan.