Visie en werkwijze

Mijn uitgangspunt is dat ieder mens zijn of haar eigen manier heeft om om te gaan met tegenslag in het leven. Vaak lukt het om met hulp en steun van de mensen om je heen om er weer bovenop te komen. Soms is dat echter niet zo, doordat er bijvoorbeeld geen of te weinig steun voor je is of doordat je er zelf (nog) niet voor openstaat.

Voor veel broers en zussen is dat helaas het geval, waardoor zij ook na vele jaren kampen met een verdrongen, onverwerkt en vooral eenzaam verdriet. Ik wil een luisterend oor bieden aan jou als achtergebleven broer of zus. Omdat ook jouw verhaal gehoord mag worden. Omdat zijn of haar dood jou heeft geraakt en jouw leven heeft beïnvloed. Omdat de verloren broer of zus nog altijd belangrijk voor jou is.

Jouw persoonlijke verhaal is de basis voor de gesprekken die we hebben. Respect en vertrouwen, het mogen zijn wie je bent, met je beperkingen maar vooral je mogelijkheden, zijn voor mij vanzelfsprekende uitgangspunten.

Doorleven

Doorleven
Het sleutelwoord in rouw en verdriet is voor mij: doorleven. Verdriet is iets dat je moet en kunt doorléven, je kunt er niet omheen en moet er dwars door heen. Het is niet gemakkelijk en het is hard werken, maar het kan en ik wil je daarbij tot steun zijn. Pas wanneer je je door je verdriet hebt heen gewerkt, is het mogelijk om door te gaan met leven: dóórleven.